Hastane-LefkosaKlinika jone prej shume vitesh zoteron çertifikaten ISO 9001 Sistemi i Menaxhimit te Kualifikuar, dhe çertifikaten ISO 27001 Sigurimit dhe të Menaxhimit të Informacionit.  Mjekesia moderne avancohet çdo dite e me shume dhe teknologji te reja vihen ne praktike. Dr Halil İbrahim Tekin eshte anetare i organizatave nderkombetare si Pacific rims, ASRM dhe ESHRE, dhe çdo vit merr pjese ne mbledhjet e tyre per te ndjekur zhvillimet e reja.  Keto mbledhje nganjehere behen ne pune e siper neper klinika  duke shkembyer informacione. Metoda PGD pra  shqyrtimi gjenetik  në embrione  eshte transaksioni me i komplikuar  i  proçesi te IVF it. Normat e shtatzënisë janë më të ulëta se transaksionet e tjera (sepse intervenohet ne embrione). Per kete arsye kjo ky transaksion kerkon teknike te avancuar dhe pervoje.
Prej internetit kemi mesuar qe ne shume klinika te tjera eshte gabuar ne percaktimin e gjinise se femijes, duke shkaktuar diskutime te medha ndermjet famijeve dhe klinikave. Hastane-Lefkosa-2Dr. Halil Ibrahim Tekin prej 19 vitesh ka punuar intensivisht ne sektorin e IVF it dhe mbas vitit 2000 ka realizuar me sukses shume here proçesin e PGD ne TRNC.  Vazhdon te punoje se bashku me embriologjiste me shume pervoje dhe duke perdorur pajisjet më moderne dhe të avancuar te kohes. Gjithashtu zoteron laboratore embriologjiste te standarteve boterore me teknologji dhe infrastrukture te fuqishme.  Sherbimet bazohen ne filozofine “Kënaqësinë e pacientit është prioritet”. DR HİT dhe personeli planifikojne çdo gje ne baze te nevojave te pacienteve dhe percaktojne trajtimin me metodat individuale sipas pacienteve.  Klinika jone nuk eshte bazuar dhe nuk do te bazohet kurre ne afrim komercial. Siç mund te verehet ne forume dhe bloget ne mjediset e internetit Dr. HIT eshte fokusuare gjithmone tek suksesi  dhe eshte munduar ose ka ndihmuar mijera pacient materialisht dhe moralisht. dr-Halil-Ibrahim-Tekin-02Çiftet qe vijne pren vendesh te tjera jashte Qipros, sipas nevojave i afrohet sherbime te rahatshme akomodimi dhe transporti me çmime te arsyeshme. Gjate parapergatitjes, periudhes se trajtimit, dhe me mbrapa stafi yne punon ne menyre te ndershme dhe transparente me pacientet tane duke i vene rendesi krijimit te marredhenieve te besueshme me pacientet. Kenaqesia e pacienteve matet rregullisht me ane te anketave ose te duke u ballafaquar me klientin dhe ka per qellim zgjidhje te shpejta te problemeve te rastisura.  Dr. Halil İbrahim Tekin prej 19 vjetesh eshte perkujdesur per dhjetra mijera paciente te moshave dhe kombesive te ndryshme dhe ka derdhur djerse qe pacientet te behen me femijen e deshiruar. Dr.HİT çdo punonjesi i thote qe ‘’pacienti duhet trajtuar ne te njejten menyre si trajtoni familjen tuaj ‘’ dhe beson qe si shperblimi dhe denimi jane te perfshira ne kete bote. Dr. HİT konceptin e Drejtesise Hyjnore e ka shpjeguar me shembuj nga jeta e tij dhe e ka motivuar personelin e tij qe te punojne ne perputhje me keto parime.