Dr. Halil İbrahim Tekin

halil ibrahim tekinHalil İbrahim Tekin ka lindur në qytetin NİCOSİA ne QİPRO më 8 shtator te vitit 1962. Ka studiuar ne shkollen fillore Tavas İstiklal.
Ne vitin 1973 fitoi dhe vazhdoj studimet e arsimimit te mesem ne liceun Galatasaray.
Ne 1987 u diplomua prej fakultetit te mjekesise te universitetit CERAHPAŞA ne Stamboll, dhe me pas beri specializimin per nje kohe te shkurter ne Institutin e Mjekesise Ligjore.
Ne vitin 1985 per 5 muaj punoi me Prof. C Proy ne Departamentin e Kirurgjise endokrinologjikale.
Ne mes te viteve 1987-1989 punoj ne spitalin shteteror te qytetit te Denizlit ne Turqi si mjek ne sherbimin e urgjenses dhe si mjek ligjor.
Ne vitin 1991 punoj si doktor ne detyre ne Spitalin Tarzi Hastanesi deri ne mbylljen e spitalit per rinovim ne vitin 2004.
Në vitin 1988, morri çertifikaten e“ Sherbimit Urgjent “ ne spitalin NUMUNE ne Ankara.
Ne vitin 1995 perfundoj arsimin e tij ne spitalin ZEYNEP KAMİL dhe behet specialit ne fushen e Semundjeve dhe Lindjeve te grave.
Ne vitin 1997 ne te njejtin spital, filloi te punoj ne qendren e IVF it e themeluar dhe e udhehequr prej Institutit Izraelit Harovitz. Arsimimin e pare te fushes se IVF it e morri nga eksperti i njohur Profesor LAUFER. Punoj se bashku me Profesor T. ATAS, Prof Özekici dhe Prof Sahmay.
Ndermjet viteve 1997 – 2004 punoj ne spitalin Pakize Tarzı dhe morri liçensen ÜYTE.
Ende studion ne NEAR EAST UNİVERSİTY ne vitin e 3 te Fakultetit Juridik.
Ne vitin 2000 ishte prezent ne hapjen e qendres IVF it ne Nicosia dhe per 4 vjet sherbeu si mjek ne kete qender. Kjo qender eshte qendra e pare IVF e hapur ne TRNC dhe ne te njejten koha ishte qendra e pare me Donacjon ne boten Turke. Deri ne vitin 2014 ka ndihmuar afersisht 20 mije familje dhe gezuar ato me femije.
Ne vitin 2004 themeloj qendren e İVF it te Lindjes se Mesme dh Ballkanit. Duke filluar nga maji i vitit 2014 vazhdon punen e tij ne qendren IVF (NEU) Near East University dhe ne spitalin Famagusta Medical Center ne njesine IVF. Vazhdon studime te ndryshme shkencore brenda dhe jashte vendit, dhe ka kontribuar ne botimin e librit te quajtur Menapoz.

Aktivitetet sportive;
Nga viti 1974 – 1981 ka luajtur basketboll ne ekipet te moshave te ndryshme te klubit sportiv te Galatasarajit. (Ekipi Yjet e klubit, ekipi i te rinjve, dhe ekipi i pare i Galatasarajit). Gjate periudhes se Universitetit dhe Specializimit, ka punuar si tranjer dhe si administrator ne Klubin Sportiv te Galatasarajit pe rreth 10 vjet. Githashtu ka dhene kontributin e ti si zevendespresident i deges se Basketbollit te klubit sportiv Galatasarajit ne periudhen e presidences se zotit Yalçın Granit. Ne te njejten kohe eshte anetar i klubit dhe te bordit drejtues te Galatasarajit. Gjithashtu eshte anetar i shoqates se ish sportisteve te Galatasarajit. Flet rrjedhshem Rusisht, Frengjisht dhe Anglisht. Zoteron liçensat pilotesh NPPl dhe Jaar PPL, eshte nje pilot amatör dhe i dashuruar me Aviacionin. Eshte babai i 2 femijeve, nje vajze dhe nje djale.